Peștele este o sursă naturală de proteine, minerale și acizi grași polinesaturați precum omega-3. Cu toate acestea, dincolo de valoarea sa nutritivă ridicată, consumul unor specii poate prezenta riscuri pentru sănătate din cauza acumulării de mercur. Deși legislația alimentară europeană stabilește limite maxime de mercur, experții recomandă anumite precauții, scrie Diario de Sevilla.
„Nu toți peștii sunt la fel de siguri”, avertizează dr. María Muñoz, specialistă în aparatul digestiv. Mercurul și alte metale grele care poluează marea ajung în peștele și fructele de mare pe care le consumăm. În general, peștii...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.