Nu există o persoană (în afară de cele alergice) care să nu fie încântată de căpșunile roșii, dulci, sclipitoare și zemoase. Căpșunile sunt adorate pentru gustul dulce și textura zemoasă, fiind consumate cu totul, fie sunt stoarse pentru prepararea gemurilor, siropurilor și sucurilor.
Atenție: căpșunile nu sunt curate pe cât par! Medicii avertizează că aceste fructe trebuie să fie bine clătite. Sunt cele mai murdare fructe, pentru că acestea cresc la sol și conțin un nivel ridicat de pesticide.
Se află în topul celor 12 fructe murdare. susține organizația americană Environmental Working Group.
Substanța inedită recomandată de specialiști pentru a curăța căpșunile
Specialiștii recomandă chiar folosirea unei substanțe neobișnuite, folosită deseori la gătit.
„Pesticidele se prind de suprafața fragilă a fructului și sunt greu de îndepărtat prin spălarea obișnuită”, spun specialiștii, conform CMU.
Căpșunile trebuie să fie curățate cu bicarbon...