„Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup fâșii, nu crapă, cresc foarte bine și ies exact așa cum și-ar dori orice gospodină", spune gospodina pe TikTok.
„Punem făina în bol, dizolvăm drojdia cu o linguriță de zahăr și puțin lapte călduț, iar zahărul rămas îl dizolvăm în laptele cald. Punemd drojdia peste făină, amestecăm foarte puțin și lăsăm să crească vreo 15 minute. Apoi adăugăm sarea, gălbenușurile, coaja de lămâie, uleiul, untul, smântâna, esența de vanilie și laptele cald. Iar cu robotul frământăm 4 minute.
Lăsăm aluatul să dospească 30 de minute, apoi îl mai frământăm 4 minute și apoi îl lăsăm la dospit pentru încă două ore. Între timp, pregătim umplutura. Punem în bolul mixerului gălbenușurile cu zahărul și mixăm vreo 5 minute, până când obținem o bezea consistentă. Peste nucă punem praful de cacao, ...