Focaccia cu ierburi aromatice se coace în cuptor și se prepară dintr-un aluat simplu din făină, ulei și apă. Rețeta noastră este săracă în grăsimi și este perfectă pentru o alimentație echilibrată.
Rețetă focaccia cu ierburi
Ingrediente focaccia cu ierburi aromatice:
1/2 cub de drojdie proaspătă
300 ml apă potabilă
după gust busuioc, oregano, cimbru etc. (după preferință, fin tocate)
500 g făină integrală
1 linguriță Sare
2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Dizolvați drojdia în apă și adăugați ierburile aromatice fin tocate.
Adăugați apa în făina integrală, apoi adăugați celelalte ingrediente și frământați toate ingredientele până obțineți un aluat de pâine moale.
Acoperiți aluatul și lăsați-l să crească până se dublează în volum. Apoi, întindeți aluatul într-un strat de aproximativ 2 cm și faceți găuri cu degetele.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 25 de minute.
Poftă bună!
Foto:123rf.com