Cum să faci focaccia cu ierburi aromatice

acum 1 an 171

Focaccia cu ierburi aromatice se coace în cuptor și se prepară dintr-un aluat simplu din făină, ulei și apă. Rețeta noastră este săracă în grăsimi și este perfectă pentru o alimentație echilibrată.


Rețetă focaccia cu ierburi


Ingrediente focaccia cu ierburi aromatice:


1/2 cub de drojdie proaspătă
300 ml apă potabilă
după gust busuioc, oregano, cimbru etc. (după preferință, fin tocate)
500 g făină integrală
1 linguriță Sare
2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:


Dizolvați drojdia în apă și adăugați ierburile aromatice fin tocate.


Adăugați apa în făina integrală, apoi adăugați celelalte ingrediente și frământați toate ingredientele până obțineți un aluat de pâine moale.


Acoperiți aluatul și lăsați-l să crească până se dublează în volum. Apoi, întindeți aluatul într-un strat de aproximativ 2 cm și faceți găuri cu degetele.


Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 25 de minute.


Poftă bună!


Foto:123rf.com


Sursa: https://www.libertatea.ro/lifestyle/cum-sa-faci-focaccia-cu-ierburi-aromatice-4693759

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.