Cum să îți aprovizionezi magazinul: Ce trebuie sa știi pentru o afacere mai profitabilă

acum 11 luni 90

Nu există om în România care să nu se fi gândit vreodată să își deschidă o afacere. După Revoluție au apărut o mulțime de afaceri mici, ce au în spate povești, pe care dacă le spui cuiva din generațiile de după anii ’90, par a fi adevărate aventuri de roman. Au fost oameni care munceau pe brânci, zi și noapte, cărând marfă cu o mașină pe care o reparau la nesfârșit. Unii chiar își foloseau spatele pentru a-și aproviziona micul magazin de la colț. Probabil este o chestiune tipic mioritică să vezi acel magazin de la colțul blocului sau de cartier care are în interiorul lui de toate: detergenți, haine, dulciuri, cafea, produse pentru casă. Le știi și tu, iar cu siguranță le-ai văzut în fiecare cartier prin care ai trecut.


Ce trebuie să știi dacă îți deschizi un magazin


Deși acum avem mall-uri, magazine mari, acele buticuri de colț nu au dispărut, iar asta este un lucru bun. Este o necesitate, mai ales în cartierele ce nu au vreun supermarket sau mall în apropiere sau pentru satele ce au atâta nevoie de aprovizionare cu diverse lucruri de trebuință în orice gospodărie. Dacă vrei să ai propria afacere, adică un magazin cu de toate, te încurajăm să o faci pentru că vei avea un venit constant , dar vei oferi celor din jurul tău și o comoditate a cumpărăturilor, fără a fi nevoie să se deplaseze pe distanțe lungi, mai ales pentru a cumpăra lucruri de trebuință.


Cu ce să începi?


Ai nevoie de o locație, care poate fi la parterul unui bloc, într-un centru comercial de cartier sau chiar în casa ta dacă locuiești la sat. Acest spațiu trebuie să fie, în primul rând curat, dotat cu curent electric, apă curentă, un loc de depozitare uscat, ferit de lumina soarelui pentru a păstra marfa. Lucrurile se schimbă și mai mult dacă vorbim de alimente, care trebuie depozitate într-un loc special, în conformitate cu legislația din țara noastră, cu frigidere speciale, igienizate. 


Amenajarea începe acum


În magazinul tău trebuie să fie rafturi, tejghea pentru vânzare, casă de marcat. Rafturile trebuie să fie mari, rezistente, astfel încât să pui cât mai multă marfă. Dacă vinzi haine, ar fi indicat să ai și un loc pentru probă, pentru că nu toată lumea dorește să cumpere ceva doar măsurând din priviri. Insistăm, așa cum am spus mai sus, asupra curățeniei. Trebuie să miroase frumos, să fie curat pe jos, să nu fie nici prea cald, nici prea frig. Vitrina trebuie să arate frumos, chiar dacă vorbim despre buticul de la țară. Mai mult ca sigur îți dorești să ai câți mai mulți clienți, iar o vitrină atrăgătoare îți va aduce oameni mulți în magazin.


De unde te aprovizionezi


Regulă de bază atunci când iei marfă pentru magazinul tău este să cauți un furnizor en-gros. Dar nu numai asta...acesta trebuie să-ți inspire încredere. Recenziile sau recomandările celor care fac asta de mult sunt o mină de aur. Îți recomandăm, cu multă încredere, https://www.bybomarket.com/.  Vei avea aici o experiență , am putea spune, comodă. Asta pentru că trebuie să te adaptezi vremurilor actuale, comandând online pentru că este mai simplu, mai ușor, mai practic. Cu asta ai terminat cu drumurile interminabile, obositoare până la depozitele en-gros. Comanda o poți face pe site-ul Bybomarket, alegând o mulțime de produse: haine, obiecte pentru casă, detergent, băcănie, cosmetice, parfumuri, papetărie…cred că am înșirat cam tot ce este de trebuință dacă ai un magazin ce aprovizionează o mică comunitate. Pentru magazinele de cartier sau de sat, acest en-gros este minunat. Nu trebuie să cauți mai mulți furnizori pentru că, de dată asta, vei putea cumpără totul dintr-un singur loc.


Cum aranjezi marfa


Baloții de marfă sunt deja în magazinul tău, deci trebuie să te apuci de treabă. Este necesar să respecți o ordine. Nu vei pune alimente lângă șosete. Să zicem că ai de toate în magazin. În această situație, cel mai bine este ca hainele să stea într-un loc cât mai apropiat de cabina de probă. Apoi detergenții, produsele cosmetice pot sta în alt loc. Cât mai departe trebuie să se afle produsele de băcănie. Papetaria trebuie ferită de umezeală, deci o poți pune poate aproape de haine. Toate cele de mai sus trebuie aranjate frumos, vizibil, evitându-se dezordinea. Nu este nimic mai urât decât un magazin dezordonat, în care intri dar nu înțelegi absolut nimic din ce se vinde acolo.


Nu uita de calitate


Nu este nimic mai supărător decât să oferi clienților tăi marfă proastă, însă cu Bybomarket acest lucru nu se va întâmpla. Dacă iei produse en-gros de la acest furnizor, poți să le oferi tot ce este mai bun oamenilor care îți calcă pragul. De exemplu, produsele de îmbrăcăminte sau lenjeria sunt aduse de la producători din Turcia, dar și din România. Vei vedea că bumbacul este unul de calitate, oferind durabilitate în timp. Nici restul lucrurilor pe care le poți cumpără de la Bybomarket nu sunt mai prejos. Totul este bun, având astfel promisiunea că îți vei mulțumi clientela.


Cum să nu rămâi cu marfa nevândută


Aplică și tu secretele marilor magazine, adică să apelezi, din când în când la reduceri. Dacă ai produse care nu s-au vândut, pune un discount, trimestrial fiind cel mai indicat. Vei vedea că se vând, astfel fiind mai ușor pentru tine să-ți reînnoiești marfă. Mai mult, vei câștiga clienți tot mai mulți pentru că se va duce vorba că la tine în magazin sunt reduceri bune, pe lângă marfă de cea mai bună calitate.


Sursa: https://www.libertatea.ro/publicitate-advertorial/cum-sa-iti-aprovizionezi-magazinul-ce-trebuie-sa-stii-pentru-o-afacere-mai-profitabila-4728621

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.