Poftele pot fi provocate de mai mulți factori, care pot fi clasificați în funcție de influențele fiziologice și psihologice. Cu toate acestea, și mediul înconjurător joacă un rol. Poate fi vorba de o rutină când vă întoarceți de la serviciu. Când vă opriți să beți ceva la o benzinărie sau fast-food, în timpul unei plimbări de după-amiază în jurul unei brutării cu cornuri irezistibile în vitrină, în mediul de lucru sau de acasă, unde aveți întotdeauna ceva la îndemână pentru a vă satisface pofta.
Știați că poftele sunt parțial influențate de gen? În comparație cu bărbații, femeile experimentează în medie de două ori mai multe pofte și, de asemenea, au o slăbiciune pentru diferite tipuri de alimente. Femeile resimt mai des pofta de dulce, în timp ce bărbații, în cele mai multe cazuri, poftesc la alimente sărate. Această diferență poate fi explicată parțial de PMS (sindrom premenstrual), în care femeile sunt de obicei mai predispuse să mănânce alimente mai dulci, grase și sărate....