Pentru a prepara piure de mazăre nu ai nevoie decât de mazăre și condimente, dacă vrei să faci rețeta simplă. Se poate îmbogăți cu condimente și ierburi aromatice sau brânzeturi sau unt care să-l facă mai cremos.
400 g mazăre verde (proaspătă sau congelată)30 g unt50 ml smântână pentru gătit (opțional pentru mai multă cremozitate)1/2 linguriță de sare (sau după gust)1/4 linguriță de piper (opțional după gust)50 ml apă caldă sau supă de legume (pentru reglarea consistenței).Mod de preparareSe pune mazărea într-o cratiță și se acoperă cu apă suficientă pentru a o acoperi complet. Se adaugă sare și se lasă să fiarbă la foc mediu timp de 5-7 minute, până când devine fragedă.
Cum prepari rețeta de piure de mazăreDacă mazărea este congelată, se poate adăuga direct în apă clocotită. Se scurge mazărea fiartă, păstrând câteva linguri din apa de fierbere. Se lasă mazărea să se răcorească ușor, pentru a fi mai ușor de pasat.
Se pune mazărea într-un blender sau se folosește un...