Cozonacul, indiferent de umplutura cu care este făcut sau de esențele folosite la el, este desertul tradițional care nu lipsește de pe mesele românilor, de sărbători. Întotdeauna când miroase a cozonac cald în casele noastre, atmosfera de Crăciun se întregește.
Umplutura poate fi diversă, în funcție de preferințele fiecăruia. Rețeta pe care o recomandăm este pentru 2 cozonaci mari. Un cozonac cu nucă și cacao, iar celălalt un cozonac cu rahat și cacao. Pentru cine preferă, poate amesteca și rahatul cu cacaoa și nuca în ambii cozonaci.
Ingrediente:Pentru aluat:
1 kg făină specială pentru cozonac;500 ml lapte;6 ouă;250 gr zahăr;50 gr unt;50 ml ulei;50 gr de drojdie proaspătă;esență de lămâie și esență de portocală (sau coaja de la ele);un praf de sare (după gust).Umplutura:
6 albușuri;3-4 linguri cu cacao;rahat tăiat cubulețe (circa 150 gr) ;1 fiolă cu esență de rom;150 gr nucă pisată;150-200 gr zahăr (după gustul fiecăruia).Mod de p...
acum 2 zile
17























English (US) ·
Romanian (RO) ·