Cum să prepari cel mai pufos cozonac. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din rețetă

acum 2 zile 17
Cozonac cu nucă, rahat și cacao

Cozonacul, indiferent de umplutura cu care este făcut sau de esențele folosite la el, este desertul tradițional care nu lipsește de pe mesele românilor, de sărbători. Întotdeauna când miroase a cozonac cald în casele noastre, atmosfera de Crăciun se întregește.

Umplutura poate fi diversă, în funcție de preferințele fiecăruia. Rețeta pe care o recomandăm este pentru 2 cozonaci mari. Un cozonac cu nucă și cacao, iar celălalt un cozonac cu rahat și cacao. Pentru cine preferă, poate amesteca și rahatul cu cacaoa și nuca în ambii cozonaci.

Ingrediente:

Pentru aluat:

1 kg făină specială pentru cozonac;500 ml lapte;6 ouă;250 gr zahăr;50 gr unt;50 ml ulei;50 gr de drojdie proaspătă;esență de lămâie și esență de portocală (sau coaja de la ele);un praf de sare (după gust).

Umplutura:

6 albușuri;3-4 linguri cu cacao;rahat tăiat cubulețe (circa 150 gr) ;1 fiolă cu esență de rom;150 gr nucă pisată;150-200 gr zahăr (după gustul fiecăruia).Mod de p...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/cum-sa-prepari-cel-mai-pufos-cozonac-ingredientul-care-nu-trebuie-sa-lipseasca-din-reteta_6936a16ddc3ddd4d5224deb3

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.