Urzicile sunt o comoară a naturii, oferind multiple beneficii pentru sănătate și fiind extrem de versatile în bucătărie. De la supe la pâine și alte preparate, aceste plante sălbatice adaugă savoare și nutrienți valoroși în orice preparat.
Urzicile sunt o comoară a naturii, oferind multiple beneficii pentru sănătate și fiind extrem de versatile în bucătărie. De la supe la pâine și alte preparate, aceste plante sălbatice adaugă savoare și nutrienți valoroși în orice preparat.
Ingrediente250 g făină albă150 g făină integrală1 linguriță sare1 linguriță bicarbonat de sodiu150 g piure de urzici250 ml lapte bătut1 lingură ulei1 linguriță suc de lămâie (pentru activarea bicarbonatului).Mod de preparareVei începe cu pregătirea urzicilor. Spală bine urzicile în apă rece, eliminând eventualele impurități. Opărește-le timp de 2-3 minute în apă clocotită cu sare, apoi scurge-le și lasă-le să se răcească. Transformă-le în piure și pune-le deoparte.
Cum prepa...