Cum să reduci expunerea la microplastice în alimentație: sfaturi practice 

acum 16 ore 1

Microplasticele sunt omniprezente în sistemul alimentar, dar există modalități de a reduce expunerea la acestea. Potrivit unui articol recent publicat de The Guardian, consumăm în medie aproape 3,8 milioane de microplastice anual, multe dintre acestea provenind din alimente.


Cum să reducem expunerea la microplastice


Jurnalistul de la The Guardian subliniază că, deși nu putem evita complet microplasticele, putem lua măsuri pentru a reduce expunerea.


Înlocuirea ustensilelor de bucătărie din plastic cu alternative mai sigure, cum ar fi cele din lemn sau oțel inoxidabil, este un prim pas important. Aceste materiale, în mare parte, nu sunt toxice și nu eliberează microplastice.


O altă recomandare cheie este evitarea încălzirii plasticului. Cercetările arată că plasticul poate conține aproape 16.000 de substanțe chimice, dintre care mii sunt considerate foarte periculoase.


Aceste substanțe chimice și microplasticele se pot infiltra...

Sursa: https://www.libertatea.ro/lifestyle/reducere-expunere-microplastice-alimentatie-5216539

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.