Cum să supraviețuiești maratonului culinar de Sărbători: ghid practic pentru a evita stările de rău după mesele copioase

acum 1 saptamana 11

Luna decembrie este, fără îndoială, cea mai așteptată perioadă din an. Este momentul în care ne reunim cu familia, uităm de diete și ne lăsăm purtați de nostalgia gusturilor copilăriei. Mesele pline cu sarmale, friptură de porc, salată de boeuf, cozonaci și vin fiert sunt centrul universului nostru timp de câteva săptămâni. Însă, oricât de mare ar fi bucuria revederii, organismul nostru resimte acest „festin continuu” ca pe un adevărat șoc.


De cele mai multe ori, după primele zile de Crăciun, euforia este înlocuită de o stare generală de letargie, senzație de preaplin, balonare și chiar dureri difuze în zona abdominală. Ficatul, uzina care procesează tot ceea ce mâncăm și bem, este suprasolicitat de combinațiile grele de grăsimi, zahăr și alcool. Pentru a te bucura de sărbători până la capăt, fără vizite nedorite la cameră de gardă, secretul nu este abstinența totală, ci moderația inteligentă și susținerea activă a digestiei.


Regula farfuriei și pauzele stra...

Sursa: https://www.libertatea.ro/publicitate-advertorial/cum-sa-supravietuiesti-maratonului-culinar-de-sarbatori-ghid-practic-pentru-a-evita-starile-de-rau-dupa-mesele-copioase-5553270

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.