Luna decembrie este, fără îndoială, cea mai așteptată perioadă din an. Este momentul în care ne reunim cu familia, uităm de diete și ne lăsăm purtați de nostalgia gusturilor copilăriei. Mesele pline cu sarmale, friptură de porc, salată de boeuf, cozonaci și vin fiert sunt centrul universului nostru timp de câteva săptămâni. Însă, oricât de mare ar fi bucuria revederii, organismul nostru resimte acest „festin continuu” ca pe un adevărat șoc.
De cele mai multe ori, după primele zile de Crăciun, euforia este înlocuită de o stare generală de letargie, senzație de preaplin, balonare și chiar dureri difuze în zona abdominală. Ficatul, uzina care procesează tot ceea ce mâncăm și bem, este suprasolicitat de combinațiile grele de grăsimi, zahăr și alcool. Pentru a te bucura de sărbători până la capăt, fără vizite nedorite la cameră de gardă, secretul nu este abstinența totală, ci moderația inteligentă și susținerea activă a digestiei.

acum 1 saptamana
11








_ef957d7a31.jpg)











English (US) ·
Romanian (RO) ·