Ceapa, una dintre cele mai consumate legume din lume și componentă de frunte în cele mai multe rețete culinare, trebuie depozitată în mod corect pentru a beneficia de ea tot timpul.
În general, acestei legume îi plac aerul, climatul uscat și temperaturile răcoroase, iar menținerea condițiilor optime de depozitare le va prelungi semnificativ durata de valabilitate.
Cel mai bine este să depozitați ceapa într-un loc răcoros și uscat, cum ar fi o pivniță, o cămară sau chiar un garaj. Pot fi păstrate întregi și la frigider, dar tind să transforme amidonul în zahăr și se poate strica.
Mai mult, ceapa trebuie scoasă din orice pungă de plastic, înainte de depozitare, și ținută departe de produsele care emit umiditate, cum ar fi cartofii.
Dacă lăsați ceapa întregă într-o pungă de plastic, fără o circulație a aerului, aceasta va reduce durata de valabilitate prin păstrarea umidității și încurajând creșterea microbilor, cum ar fi mucegaiul.
D...