Capsunul (Fragaria x ananassa) este prima specie care ofera fructe proaspete in a doua decata a lunii mai, deschizand, alaturi de cirese, sezonul fructelor proaspete. Fructele de capsun (capsunile) se consuma in stare proaspata, fiind foarte apreciate datorita gustului placut si aromei specifice. De asemenea, acestea se folosesc pentru prepararea prajiturilor, siropului sau a gemurilor.
Capsunul este o specie precoce (rodeste in anul urmator plantarii) si rentabila. Principalele probleme la capsun sunt reprezentate de perisabilitatea ridicata a fructelor si costurile mari de recoltare. Fructele au o valoare alimentara ridicata, fiind recomadate in cazul afectiunilor hepatice, hipertensiune arteriala, anemie, astenie, convalescenta si in curele de detoxifiere. Capsunile reprezinta o buna sursa de vitamine (A, D, C, B6, B-12), minerale si alti compusi benefici sanatatii.
Particularitati de crestere si fructificare la capsunCapsunul este o planta erbacee perena, cu tulpina ...