Cum se păstrează corect cafeaua pentru o aromă inconfundabilă: de ce nu sunt bune recipientele transparente
acum 7 ore
2
Reguli esențiale pentru păstrarea cafelei
Mulți oameni depozitează cafeaua în recipiente transparente sau o lasă expusă la lumină și căldură, obiceiuri care îi reduc considerabil calitatea. Specialiștii recomandă câteva reguli simple pentru a te asigura că fiecare ceașcă de cafea este la fel de aromată:
Evită recipientele transparente: Cafeaua, fie că este măcinată sau boabe, trebuie păstrată în recipiente opace, de preferat închise la culoare. Expunerea la lumină degradează aroma.
Păstreaz-o într-un loc răcoros și întunecat: Lumina și căldura sunt cei mai mari dușmani ai cafelei. Evită să o depozitezi aproape de aparatele electrocasnice care degajă căldură și optează pentru o debara sau un dulap de bucătărie ferit de razele soarelui.
Renunță la frigider: Deși poate părea o soluție pra...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.