Prăjitura Carpați este una dintre cele mai cunoscute deserturi de pe plaiurile mioritice care pe mulți dintre noi ne trimite cu gândul la copilărie. Deși se găsește și astăzi, mulți au impresia că nu mai regăsesc gustul de odinioară și asta din cauza faptului că ingredientele folosite cel mai adesea în cofetării nu mai sunt neapărat aceleași.
Prăjitura „Carpați” a cunoscut mai multe denumiri de-a lungul anilor, cum ar fi „Cabana” sau „Caraiman”, este unul dintre acele deserturi care pe mulți români îi trimit în perioada copilăriei. Pentru mulți, ea nu este un simplu desert, ci o întoarcere în timp, la mesele de sărbătoare, atunci când o felie de prăjitură bine făcută era ca o încununare a unei aniversări sau a unei întâlniri de familie.
Ce este prăjitura „Carpați”
Numele ei are o trimitere directă la munții Carpați sau la cabanele montane, nu este deloc ales întâmplător. Există surse care spun că desertul ar fi fost creat între anii 1940-1940 de bucătarul Case...

acum 1 luna
23























English (US) ·
Romanian (RO) ·