Cum se prepară corect slănina fiartă în zeamă de varză. Rețeta tradițională

acum 53 minute 11
Ingrediente:

Intrediente Reteta de slanina fiarta in zeama de varza cu usturoi si boia

250 gr. slanina cruda (subtirica);6 catei usturoi;2 foi de dafin;1 lingura boabe piper;5-6 boabe ienibahar;2 l zeama de varza murata (daca nu aveti, faceti o saramura din 2 l apa si 1 lingura sare);2 linguri boia dulce;1 lingura ulei;1 lingurita sareSlanina isi ia atat cat trebuie si nu o sa fie sarata. Se fierbe in jur de 15 minute, o scoateti, o frecati cu usturoi, boia dulce si iute, dupa gust. Trebuie lasata la zvantat 2 zile si o bagati la fum sau daca nu aveti posibilitatea de a afuma, in pungute si la congelator.

Punem zeama de varza la fiert cu 2 catei de usturoi (taiati feliute), dafin, piper, ienibahar.

Adaugam bucata de slanina si o fierbem 20-40 minute (depinde cat de groasa este). Daca furculita intra usor in ea inseamna ca e fiarta.

Scoatem slanina si o punem la presat intre doua tocatoare de lemn pana se raceste.

Restul de 4 catei de usturoi ii pisam, amestecam...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/cum-se-prepara-corect-slanina-fiarta-in-zeama-de-varza-reteta-traditionala_6932ccaf87571c0dd14725f2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.