Camera Deputaţilor a respins marţi, 31 octombrie, moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului PNL de Finanțe, Marcel Boloş. Au fost 85 de voturi pentru, în condițiile în care erau necesare 125 ca să treacă.
Dintre cei 248 de deputați prezenți, 85 au votat pentru moțiune, 160 au votat împotrivă, a fost o abținere și 2 parlamentari nu au votat, conform votului electronic.
Deputatul neafiliat Dan Vîlceanu a spus că inițial a refuzat să semneze moțiunea simplă, pentru că încă este membru al PNL, însă a susținut că Marcel Boloş l-a convins să o voteze.
„Nu am vrut să votez moțiunea asta, dar când l-am auzit că PNRR este de vină... A vrut să convingă românii că în PNRR scrie că dânsul şi cu domnul Ciolacu trebuie să guverneze România prin Fondul de rezervă, că în PNRR scrie că trebuie să supraimpozitezi contractele de muncă part-time şi să cocoşezi românii cu taxe. Am simțit că ne ia de proști pe toți”, a afirmat fostul ministru de Finanțe și fost secretar general al PNL pentru Libertatea.
Pe 3 iulie, Biroul Executiv al PNL a votat pentru excluderea lui Dan Vîlceanu. Nu au fost explicații oficiale, dar motivul neoficial a fost acela că fostul ministru de finanțe a fost critic la adresa conducerii partidului și a deciziilor luate, după ce nu a mai fost secretar general al liberalilor. Potrivit procedurii, propunerea de excludere va merge către Consiliul Național al PNL, for care are dreptul, potrivit statutului, să îl excludă pe Vîlceanu din partid.
Pe 9 octombrie, Biroul Executiv a decis să demareze procedura de excludere din PNL și a deputatului Gheorghe Pecingină, care a semnat alături de Dan Vîlceanu sesizarea la CCR pe tema măsurilor fiscal-bugetare, au declarat surse din partidul condus de Ciucă pentru Libertatea.
Pe 18 octombrie, Dan Vîlceanu a transmis conducerii Camerei Deputaților că nu a fost exclus din partidul condus de Nicolae Ciucă, așa cum afirmase Gabriel Andronache, liderul grupului liberalilor.