Loboda este extrem de benefica pentru sanatate, mai ales la inceput de primavara, atunci cand organismul are nevoie de vitamine si minerale din belsug. pe langa gustul foarte specific si racoritor, ce conține loboda?
Loboda contine mari cantitati de vitamina C, vitamina K, carotenoizi, dar si calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, seleniu, precum si fibre, insa si acid oxalic, asa ca trebuie utilizata cu precautie de catre cei litiaza biliara , renala sau guta. Datorita antocianidelor are un efect diuretic si protector pentru sistemul urinar Profita de sezonul lobodei si consum-o din belsug pentru ca are foarte putine calorii si foarte multi nutrienti.
Loboda, cunoscută și sub numele de "spanac sălbatic" este o sursă bună de nutrienți și compuși bioactivi benefici pentru sănătate, printre care se numără:
Vitamine și minerale - inclusiv vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu. Acești nutrienți sunt esențiali pentru funcți...