De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest proces

acum 3 ore 5

Legumele și fructele murate sunt cea mai veche metodă prin care oamenii au încercat să păstreze savoarea lor peste iarnă. Sunt apreciate atât pentru gustul lor, cât și pentru beneficiile pe care le au asupra sănătății.

Murăturile conțin bacterii lactice sau bacterii acid lactice, cum ar fi Lactobacillus și Pediococcus. Acestea sunt prezente în mod natural în mediul înconjurător și pot fi introduse în alimente prin contact cu fructe și legume proaspete sau prin adăugarea de culturi de bacterii lactice.

Un alt motiv pentru care fermentează murăturile este prezența zaharurilor naturale din legumele sau din saramură. Bacteriile lactice consumă aceste zaharuri și le transformă în acid lactic.

Pe măsură ce bacteriile lactice metabolizează zaharurile, ele produc acid lactic ca produs secundar. Acesta are un gust acru și contribuie la conservarea și gustul specific al murăturilor.

Fermentația lactică are loc într-un mediu fără oxigen, ceea ce este tipic pentru murătu...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/de-ce-fermenteaza-muraturile-ce-poti-face-ca-sa-opresti-acest-proces_67909314e9c9e4782a78fff4

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.