Frigiderele răcesc printr-un circuit închis care include: un compresor ce presează gazul refrigerant, un condensator ce elimină căldura în exterior și un evaporator, adică elementul rece din interior. Aerul cald din frigider se răcește atunci când trece peste evaporator și revine în circulație.
Modelele moderne au sistem de auto-dezghețare No‑Frost, însă frigiderele mai vechi necesită dezghețare manuală atunci când stratul de gheață devine prea gros.
Problema apare, de obicei, astfel: fiecare deschidere a ușii aduce aer cald și umiditate. Dacă aparatul nu ajunge la temperatura corectă, vaporii de apă se depun pe pereții reci și se formează gheață. În timp, compresorul funcționează continuu, termostatul nu mai identifică corect temperatura, iar alimentele se pot altera din cauza circulației deficitare a aerului.
Motivele pentru care frigiderul îngheață iarna
Există câteva cauze principale pentru formarea gheții în interior, mai ales în sezonul rece:
Temp...

acum 1 ora
17























English (US) ·
Romanian (RO) ·