De ce ne e frică de colesterol? Explicația Mihaelei Bilic

acum 1 saptamana 21

„Paște fără ouă nu se poate. Și când spunem ouă, spunem colesterol! De ce ne sperie așa de mult acest cuvânt? Chiar dacă în nutriție colesterolul are o reputație proastă, el este o formă de grăsime esențială vieții și are numeroase funcții în organism. Colesterolul intră în structura sărurilor biliare, a hormonilor, a creierului și a vitaminei D”, susține nutriționistul Mihaela Bilic, într-o postare pe Facebook.

Colesterol există doar în produsele de origine animală: ouă, carne, mezeluri, brânzeturi, unt. Dar merită știut că alimentația furnizează doar 10% din colesterolul din sânge, cea mai mare parte este produs intern, în ficat, explică de. Bilic.

„Consumul de alcool, fumatul și sedentarismul au impact negativ major asupra colesterolului, mai important decât consumul de grăsimi animale”, susține nutriționistul.

Mihaela Bilic a explicat care sunt factorii alimentari cu impact pozitiv asupra colesterolului din sânge:

„-acizii grași esențiali omega 3 din peșt...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/sanatate/de-ce-ne-e-frica-de-colesterol-explicatia-mihaelei-bilic_67f764e83e49983ecf7cf61a

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.