De ce nu trebuie să-ți reîncălzești niciodată cafeaua: riscuri pentru sănătate și gust

acum 1 ziua 10
Ce se întâmplă când reîncălzești cafeaua

Reîncălzirea cafelei, fie în cuptorul cu microunde, fie pe aragaz, declanșează reacții chimice care îi alterează compoziția. Acizii clorogenici, compuși cu proprietăți antioxidante, sunt distruși în timpul acestui proces. Pierderea acestor antioxidanți nu doar că reduce beneficiile pentru sănătate, dar duce și la formarea unor substanțe care cresc aciditatea stomacală.

Consumul frecvent al cafelei reîncălzite poate cauza:

Arsuri la stomac;Iritații ale mucoasei gastrice;Probleme digestive pe termen lung.

Impactul asupra gustului și proprietăților nutritive

Pe lângă efectele asupra sănătății, cafeaua reîncălzită își pierde aroma și devine amăruie, mai puțin plăcută la gust. Procesul de reîncălzire distruge antioxidanții care protejează organismul împotriva radicalil...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/sanatate/de-ce-nu-trebuie-sati-reincalzesti-niciodata-cafeaua-riscuri-pentru-sanatate-si-gust_67784726bf87ab3671680822

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.