De ce oamenii nu sufereau de demență în trecut așa de mult ca în zilele noastre? Factorii moderni care favorizează apariția bolii, analizați de cercetători

acum 8 ore 8

Există foarte puține referințe la pierderea severă a memoriei în literatura medicală din Grecia Antică și Roma Antică, ceea ce sugerează că o astfel de afecțiune era rar întâlnită în acele timpuri, poate chiar inexistentă. Un studiu recent asupra demenței a examinat lucrările din urmă cu 2.000-2.500 de ani, în perioada filosofului grec Aristotel, a lui Galenus (considerat primul mare medic al Antichității) și a filozofului roman Cicero.

Grecii antici au recunoscut că, pe măsură ce îmbătrânim, pot apărea dificultăți legate de memorie, pe care astăzi le-am eticheta drept „dificultăți cognitive ușoare”. Totuși, nu există dovezi solide care să ateste existența unei pierderi semnificative de memorie, a incapacității de a vorbi sau de a judeca, asociate cu Alzheimer sau alte forme de demență, așa cum se confruntă milioane de oameni în prezent.

Drept urmare, profesorul gerontolog Caleb Finch, de la Universitatea California de Sud, susține că demența este o boală modernă, confor...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/de-ce-oamenii-nu-sufereau-de-dementa-in-trecut-asa-de-des-ca-in-zilele-noastre-factorii-moderni-care-favorizeaza-aparitia-bolii-analizati-de-cercetatori_6786a0e55f19e152fb01b2f2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.