De ce pun englezii lapte în ceai? Explicația Mihaelei Bilic este surprinzătoare

acum 7 ore 6

”Unele obiceiuri sau combinații alimentare par curioase, însă întotdeauna în spatele unei tradiții se ascunde un argument nutrițional real”, a scris nutriționista.

În cazul ceaiului englezesc, explicația științifică este că prin adăugarea laptelui este blocat efectul taninurilor din ceai.

”Încă din 1970 a fost semnalat efectul inhibitor al ceaiului asupra absorbției fierului. O ceașcă de ceai băută în timpul mesei scade cu 10-60% absorbția de fier din alimente sau suplimente pe o perioadă de 45 minute.

Ceaiul negru este cel mai puternic inhibitor al absorbției de fier, efect pe care ceaiul verde nu îl are. Cum putem scăpa de acest inconvenient? Punând lapte în ceai, după metoda englezească! Taninurile se vor lega de proteinele din lapte și în felul acesta fierul rămâne neafectat”, a explicat Bilic

Dacă o astfel de combinație nu vi se pare pe plac, o altă variantă este să evitați să beți ceai atunci când consumați produse bogate în fier, precum carnea, peștele...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/de-ce-pun-englezii-lapte-in-ceai-explicatia-mihaelei-bilic-este-surprinzatoare_6793982935eeb73de0172402

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.