De ce se înverzește gălbenușul ouălor fierte. Ponturi pentru a preveni această situație și de a obține un galben frumos

acum 3 zile 10

Nutriționiștii explică faptul că inelul de culoare verzui care apare în jurul gălbenușului este rezultatul unei reacții chimice. Această reacție implică sulful din albușul de ou și fier din gălbenuș.

Cele două substanțe interacționează natural, generând sulfură feroasă la suprafața gălbenușului.

De obicei, acest fenomen este provocat de gătirea excesivă a ouălor, dar poate apărea și din cauza unei cantități mari de fier în apa de fierbere. Pentru a preveni formarea inelului verzui, este esențial să nu gătești ouăle prea mult. De asemenea, specialiștii în bucătărie sugerează răcirea rapidă a ouălor după gătire.

Poți face acest lucru prin a le clăti sub un jet de apă rece imediat după ce le-ai fiert sau prin a le așeza într-un recipient plin cu gheață.

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/de-ce-se-inverzeste-galbenusul-oualor-fierte-ponturi-pentru-a-preveni-aceasta-situatie-si-de-a-obtine-un-galben-frumos_67cad5815e38605de701c6f1

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.