De ce se pune ulei de măsline în cafea: ce beneficii are asupra sănătății

acum 5 luni 19
De ce să adaugi ulei de măsline în cafea?

Obiceiul de a îmbogăți cafeaua cu ulei de măsline a devenit o alternativă populară la adaosurile tradiționale precum zahărul sau smântâna. Uleiul de măsline, în special cel extravirgin, este cunoscut pentru conținutul său bogat în grăsimi mononesaturate, vitamina E, antioxidanți și compuși antiinflamatori.

Acest amestec poate susține:

Sănătatea inimii: Grăsimile mononesaturate ajută la reducerea colesterolului „rău” și protejează arterele.Funcția cognitivă: Antioxidanții din uleiul de măsline contribuie la reducerea riscului de boli neurodegenerative.Controlul inflamației: Compușii activi reduc inflamațiile din corp, sprijinind sănătatea generală.Managementul greutății: Grăsimile sănătoase conferă o senzație de s...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/sanatate/de-ce-se-pune-ulei-de-masline-in-cafea-ce-benficii-are-asupra-sanatatii_677cf53c9ba71f18ce35ccf7

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.