De ce torc pisicile

acum 10 luni 99

Torsul pisicilor este un sunet specific felinelor, iar iubitorii animalelor îl adoră și l-ar asculta la nesfârșit. Este un sunet liniștitor, însă știai de ce torc pisicile?


Torsul pisicilor este unul dintre cele mai comune sunete scoase de către acestea. De la cea mai mica felină, până la cea mai mare, acestea pot toarce ore în șir, spre bucuria stăpânilor. Iată de ce torc pisicile.


Ce înseamnă că toarce pisica


Cu siguranță nu îți este strain torsul pisicilor, acel sunet care se aseamănă cu o vibrație, un zgomot ușor, încet, dar constant, pe care pisicile îl scot atunci când sunt liniștite și se simt în siguranță. Atunci când inspiră și expiră, cu ajutorul laringelor și mușchilor diafragmei, pisicile torc.


Torsul pisicilor nu este un sunet standard și identic în cazul tuturor pisicilor. Felinele pot toarce într-o varietate de tonuri și ritmuri, fiecare tors având o specificație diferită.


De exemplu, un tors rapid și intens al pisicii poate exprima o stare de confort, de bine, de satisfacție, în timp ce un tors slab poate indica și o stare de nervozitate sau disconfort.


De ce torc pisicile și ce înseamnă

De ce torc pisicile


Torsul pisicilor este un sunet adesea asociat cu relaxarea și starea de bine a felinei. De multe ori, atunci când o pisică toarce, acest sunet se traduce printr-un moment de relaxare, fericire, o stare de confort pe care felina o are.


Torsul pisicilor reprezintă și o formă de comunicare pe care acestea o folosesc pentru a-și exprima afecțiunea în fața stăpânilor. De multe ori, pisicile torc atunci când sunt alături de stăpân, când le stau în brate și își doresc atenție din partea acestora.


Pisicile torc atunci când au nevoie de hrană. Felinele știu să își ceară hrana de la stăpân atunci când merg către acesta și încep să toarcă. Acesta este un semn că poate fi ora mesei pentru ele.


Torsul pisicilor este tradus și ca fiind un episod de calmare a unei dureri ori a unei stări de disconfort pe care felinele o resimt. Se crede că acest sunet relaxant le ajută pe pisicuțe să depășească un episod stresant și să se simtă mai bine.


Pisicile torc pentru a se liniști. Atunci când simt teamă, frică, anxietate, pisicile torc, iar asta poate reprezenta un mecanism de apărare, autoreglare pentru ele, care le ajută să își mențină calmitatea. De asemenea, torsul în situații stresante ajută și la relaxarea puilor de pisică.


De asemenea, specialiștii susțin că torsul le ajută pe pisici să se refacă mai ușor după o anumită rană. Se spune că există o legătură între vindecare și tors, deoarece prin tors pisicile își ușurează respirația, iar asta poate ajuta la reducerea/calmarea durerii. Acest lucru poate explica și faptul că felinele sunt mult mai rezistente, sau își revin mai repede, în urma unor lovituri sau căderi, spre deosebire de căței.


Torsul felinelor crează o conexiune între mamă și pui. Este un sunet pe care pisica mamă îl scoate adesea atunci când este lângă puiul de pisică și care ajută la crearea unei legături între ei.


Torsul pisicii poate avea un efect terapeutic atât pentru felină, cât și pentru stăpân, iar asta poate contribui activ la reducerea stărilor de anxietate, dar și la îmbunătățirea sănătății mintale și emoționale.


Ce înseamnă când torc pisicile

Curiozități despre torsul pisicilor


Torsul nu este un sunet înnăscut în rândul felinelor, ci este un sunet ce are nevoie de învățare, printr-un efort suținut, pentru a putea fi reprodus. Abilitatea de a toarce o deprind pisicile încă din primele ore de viață, dar reușesc să depună efortul necesar pentru a toarce cu adevărat la ceva timp după naștere.


Știai că inima unei pisici bate de două ori mai repede decât a unui om?


Cea mai mare rasă de pisici domestice este Ragdoll.


Una dintre cele mai mari rase de pisici este Singapura.


O pisică domestică trăiește în medie 15 ani. Pisicile vagaboande trăiesc în medie 3-5 ani.


O pisica naște în medie 1-8 pui, de 2-3 ori pe an. Blue Bell, o persană din Africa de Sud deține recordul pentru numărul de copii născuți o dată. Este vorba despre 14 pui.


Când cad, pisicile își rotesc mai întâi capul, apoi își răsucesc șina spinării, picioarele se aliniază, iar spatele se arcuiește pentru a minimiza impactul.


Pisicile pot distinge culorile, în timp ce cățeii văd bicolor.


Cu cât vorbești mai des cu pisica ta, cu atât își va răspunde mai des, prin tors.


Pisicuțele încep să viseze de la vârstă de o săptămâna. Puii nou născuți nu pot vedea și nici auzi. Văzul se dezvoltă după 5 zile, auzul după 2 săptămâni și pot începe să meargă abia după 20 de zile.


Știai că pisicile dorm, în medie, 16 ore pe zi?


Pisicile își petrec 30% din timpul cât sunt treze pentru a se îngriji.


Dacă o pisicuță te mușcă după ce ai mângâiat-o pe burtică, este un semn de afecțiune, nu de ostilitate.


Lanterna sau laserul sunt jucăriile preferate ale pisicii.


Pisicile nu simt gustul dulce.


Spre deosebire de alte animale, pisicile merg pe vârfuri.


Corpul unei pisici are până la 230 de oase.


Pisica are 24 de mustăți; mustățile o ajută la măsurarea distanțelor.


Temperatura normală a corpului unei pisici este de 38-39 grade Celsius.


Știai că o pisica poate alerga cu o viteză de până la 48 kilometri pe ora?


Pisicile se pot împerechea cu mai mulţi motani, iar după o perioadă de gestaţie de 64 – 67 de zile, nasc pisoi cu taţi diferiți.


Pisicile pot vedea noaptea de 5 ori mai bine decât oamenii, în special dacă ținta este în mișcare, chiar dacă nu pot distinge atât de multe culori ca ochiul uman.


Cele mai populare rase de pisici sunt cea persană, main coon și siameză.


Se spune că pisicile au 9 vieți. Acest lucru se datorează spatelui flexibil și mușchilor puternici de pe spate și picioare care îi permit de majoritatea dăților să cadă în picioare.


Pisicile transpiră doar prin pernuțe. Astfel ele își reglează temperatura corpului


Coada pisicii, respectiv poziția ei, indică foarte multe despre sentimentele și intențiile acesteia. Astfel, coadă ridicată înseamnă fericire, zvârcolirea ei reprezintă un semn de amenințare, iar când pisica își ține coada în jos și aproape de corp înseamnă că se simte nesigură.


Sursă info: whiskas.co.uk


Citește și: Rase de pisici - cele mai populare rase de feline


Sursă foto: 123rf.com


Sursa: https://www.libertatea.ro/lifestyle/de-ce-torc-pisicile-4743829

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.