Tu știi care este desertul care costă 150 de lei per kilogram, în România? Este vorba despre o prăjitură tradițională cu o umplutură bogată, devenind „visul” oricărui împătimat de dulce. Deși prețul său poate fi „piperat”, desertul începe să câștige tot mai multă popularitate printre români.
Acest desert este, de fapt, un cozonac însiropat care are un aluat fin și o umplutură cu limoncello și fistic sau cremă de zmeură, vișine sau vanilie. Este un desert care poate fi servit celor dragi și musafirilor, câștigând „teren” și în domeniul cofetăriilor. Se numește „babka”.
„Cel mai apreciat este cel cu umplutură de cacao, după care fistic, Dubai, zmeură, pralină de alune de pădure. Avem varianta glazurată cu ciocolată şi alune de pădure sau cu umplutură de cremă de ciocolată”,a explicat Anca Bulboacă, cofeta...

acum 7 ore
5






















English (US) ·
Romanian (RO) ·