Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au anunţat, luni, că, după ce comisarii au prelevat probe din cuburile de gheaţă de la un magazin Burger King, un laborator a detectat prezenţa bacteriilor coliforme şi a Escherichia coli în acele probe.
Astfel, pentru bacteriile coliforme valoarea determinată a fost de 2,5x10 ufc/100ml, în condiţiile în care valoarea acceptată este de 0 ufc/100ml, iar pentru Escherichia coli (ID 736) valoare determinată a fost de 1,2x10 ufc/100ml, în condiţiile în care valoarea admisă este de 0 ufc/100ml.
”Utilizarea gheţii contaminate în băuturile răcoritoare poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii consumatorilor. În acest context, operatorul economic Amrest Food S.R.L., cu denumirea comercială Burger King, cu punctul de lucru situat în Şoseaua Bucureşti - Ploieşti nr. 44 A, Complex Feeria, a fost sancţionat (...) cu o amendă în valoare de 30.000 lei. Totodată, a fost dispusă măsura opririi temporare a utiliză...