Dieta care influențează ADN-ul: Ce alimente pot încetini semnificativ îmbătrânirea
acum 1 ora
7
Dacă materialul nostru genetic (ADN-ul) reprezintă un set de instrucțiuni de bază, dieta acționează ca un programator care influențează modul în care aceste instrucțiuni sunt executate, precizează La Stampa. O echipă de cercetători din Italia a arătat că anumite substanțe din alimente precum ceaiul verde, broccoli, turmeric sau vinul roșu funcționează ca niște regulatori epigenetici. Aceștia pot modifica activitatea genelor, favorizând un proces de îmbătrânire mai lent și oferind protecție împotriva afecțiunilor cronice.
Studiul, coordonat de profesori universitari, subliniază că factorii din mediul alimentar al unei persoane joacă un rol la fel de important pentru sănăta...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.