Există șase nutrienți esențiali care contribuie la menținerea sănătății noastre: proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine, minerale și apă. Totuși, două alimente din categoria carbohidraților, și anume pâinea și cartofii, pot reprezenta un risc pentru funcționarea creierului atunci când sunt consumate în cantități mari.
Niciun aliment nu este benefic în exces, iar în cazul românilor, pâinea și cartofii sunt prezenți frecvent pe mese, adesea în porții mari, ceea ce poate duce la oboseală.
Medicul Vlad Ciurea subliniază că un astfel de tipar alimentar poate avea efecte negative asupra sănătății. Recent, medicul neurochirurg a explicat că, deși pâinea poate fi nutritivă în cantități moderate, devine un adversar al energiei și al activității cerebrale atunci când este consumată frecvent și în cantități mari. De asemenea, a menționat că pâinea poate diminua efectul cafelei și poate încetini funcțiile cognitive ale creierului.
Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/doua-alimente-ne-seaca-de-energie-majoritatea-romanilor-le-consuma-zilnic-desi-ii-epuizeaza_6780daaaf7ae22211a1bc548 Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.