Drojdie în compoziția chiftelelor: de ce se adaugă acest ingredient? Un secret culinar a ieșit la iveală

acum 3 ore 6

Deși asociem adesea drojdia cu produsele de panificație, aceasta are și un rol important în preparatele din carne, cum ar fi chiftelele, iar acest truc culinar a fost transmis din generație în generație.

Cum influențează drojdia textura chiftelelor?

Unul dintre principalele motive pentru care gospodinele adaugă drojdie în compoziția chiftelelor este pentru a obține o textură mai pufoasă și mai aerată. Drojdia ajută la crearea unei compoziții mai ușor de modelat, oferind chiftelelor o consistență mai fină și mai moale.

Când drojdia intră în contact cu ingredientele umede, începe să fermenteze și eliberează dioxid de carbon, care formează mici bule de aer. Aceste bule contribuie la o gătire uniformă și fac ca chiftelele să fie mai pufoase, evitând consistența grea și densă care poate ap...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/drojdie-in-compozitia-chiftelelor-de-ce-se-adauga-acest-ingredient-un-secret-culinar-a-iesit-la-iveala_67cf34f9f54b92489550b942

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.