Contextul din acest an pare, la prima vedere, favorabil, pentru că prețurile la cacao și zahăr, două dintre cele mai importante materii prime pentru industria alimentară, sunt mai scăzute față de maximele atinse anul trecut. Cu toate acestea, realitatea de la raft ar putea să redea o altă poveste, arată analiștii XTB
Cacao
În ultimele luni, contractele futures pe cacao au scăzut, atingând cel mai scăzut nivel din ultimii (aproape) doi ani. Această tendință de creștere a fost și mai puternică la începutul lunii noiembrie. Scăderile au fost provocate de creșterea producției, iar producătorii și investitorii s-au concentrat pe condițiile meteorologice și cantitatea exportată din porturile principalelor surse din Africa de Vest.
Volumele de măcinare rămân stabile, dar mai mulți producători globali, printre care Hershey, Mondelez și Barry Callebaut, indică o scădere a cererii de produse din ciocolată din cauza prețurilor ridicate de vânzare cu amănun...

acum 2 ore
3






















English (US) ·
Romanian (RO) ·