Un studiu publicat recent în European Journal of Nutritionarată că un consum mai ridicat de lactate lichide este asociat cu un risc redus de fracturi osteoporotice și generale în rândul femeilor în vârstă, în timp ce brânza este corelată cu un risc mai mic de fracturi de șold. Cercetarea s-a desfășurat pe o durată de 25 de ani și a inclus un eșantion mare de femei finlandeze.
Fracturile osteoporotice, o problemă globală în creștere
Fracturile reprezintă o problemă majoră de sănătate publică la nivel global, în special în rândul adulților vârstnici, fiind asociate cu durere, dizabilitate și risc crescut de deces prema...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.