Un studiu realizat de cercetători din Marea Britanie ar arăta că avertismente asemănătoare celor de pe pachetele de țigări ar descuraja consumul de carne.
Reducerea consumului de carne este un obiectiv vehiculat des în ultima perioadă, iar Comisia Europeană a aprobat pentru consum viermele de făină, lăcusta călătoare și greierele de casă.
Potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători din Marea Britanie, etichete de avertizare, precum cele de pe pachetele de țigări, ar putea conduce la scăderea consumului de carne.
Studiul Cercetătorilor de la Universitatea Durham se bazează pe un eșantion de peste 1.000 de participanți care au primit imagini cu paste cu carne, pește, paste cu legume, scrie Euronews.
Imaginile aveau diferite etichete de avertizare, privind clima, sănătatea sau pandemia.
Etichetele au influențat alegerea participanților la studiu, potrivit rezultatelor, astfel că pentru consumul de carne impactul a fost cu până la 10%.
Un alt rezultat indică faptul că participanții s-au arătat mai suceptibili la influențele privind climatica, în comparație cu celelalte elemente.
The post Etichete ca la țigări? Păi, în România, cea mai bună legumă e porcul… appeared first on Cotidianul RO.