Mihaela Bilic, unul dintre cei mai apreciați nutriționiști, trage un semnal de alarmă cu privire la carbohidrați. Aceasta a vorbit recent în mediul online, despre compoziția ideală a unei mese sănătoase și eficiente în procesul de slăbire.
„Dacă vreți să slăbiți, nutrienții care trebuie limitați (după ce ați eliminat zahărul) sunt carbohidrații/amidonul/făinoasele. Deși au doar 4 cal/g (față de grăsime care are 9 cal/g), carbohidrații cresc glicemia în sânge și stimulează secreția de insulină – principalul hormon de îngrășare al organismului”, scrie Bilic într-o postare pe Facebook.
Mihaela Bilic avertizează că acest lucru nu este recomandat pe termen lung. „Nu e sănătos să eliminăm complet făinoasele din viața noastră, ele sunt sursă de glucoză – carburantul cu care funcționează toate celulele, inclusiv creierul. Fără glucide nu putem trăi, atât echilibrul fizic cât și cel psihic sunt afectate grav.”
Mihaela Bilic propune o metodă simplă pentru a î...