Regretatul jurnalist, scriitor și reaizator tv, Radu Anton Roman, un adevărat expert în gastronomie, ne-a lăsat și o rețetă mai aparte, o variantă care vă poate surprinde plăcut dacă o veți încerca acasă.
Rețeta obișnuită a tradiționalului preparat, o puteți vedea pe site-ul bucatarialuiradu.co.uk, unde veți găsi și alte minunate idei pentru a găti fasolea și nu numai.
Însă, în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, apărută în 1998, regăsim rețeta specială de fasole cu ciolan pentru 1 Decembrie, una pe care o puteți prepara acasă, dacă îi urmați cu atenție sfaturile și „pașii”.
Radu Anton Roman a dezvăluit și care este secretul unui gust desăvârșit al acestui fel de mâncare.
În preparat se adaugă miere și oțet, ingrediente ce trebuie lăsate și ele să fiarbă în preparat. În plus, una dintre cărnurile gătite este pastramă afumată gâscă, care schimbă într-un fel minunat aroma preparatului.
Ingrediente:
1 ciolan afumat de por...

acum 1 saptamana
6






















English (US) ·
Romanian (RO) ·