FBI cere Congresului SUA aprobarea pentru monitorizarea cetățenilor străini în afara Statelor Unite ale Americii

acum 1 an 100

Christopher Wray, directorul Poliției Federale, a cerut marţi Congresului SUA să reînnoiască autorizaţia privind un program de monitorizare a cetăţenilor străini din afara Statelor Unite, care expiră la sfârşitul acestui an, relatează AFP, potrivit Agerpres.


Un grup de experţi independenţi mandatat de Casa Albă a concluzionat în iulie că este nevoie de reformarea secţiunii 702 din Legea privind supravegherea activităţilor serviciilor de informaţii în străinătate (FISA) care autorizează aceste programe, însă a subliniat că este vorba despre un instrument esenţial.


„Privarea FBI de competenţele din secţiunea 702 ar fi o formă de dezarmare unilaterală", a declarat directorul FBI în comisia juridică din Senatul SUA.


Salutând un instrument „indispensabil pentru eforturile noastre de a combate ameninţările reprezentate de adversarii străini", Wray a spus că secţiunea 702 este „un element cheie al capacităţii de a detecta o organizaţie teroristă în străinătate care ordonă unui agent de aici să comită un atac" pe teritoriul american.


Secţiunea 702, adoptată în 2008, permite serviciilor de securitate, inclusiv FBI, să desfăşoare programe de supraveghere electronică, inclusiv prin citirea email-urilor, a cetăţenilor non-americani aflaţi în străinătate, fără a fi nevoie să solicite un mandat judiciar.


Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/fbi-cere-congres-sua-montorizare-cetateni-starini-4740877

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.