Fiecare oră de întârziere a micului dejun ar putea fi asociată cu un risc de deces cu 10% mai mare

acum 1 saptamana 17

Mediafax

„Ora la care se ia micul dejun ar putea servi ca un indicator ușor de monitorizat al stării generale de sănătate”, a declarat dr. Hassan Dashti, specialist în nutriție și biolog circadian la Harvard Medical School și Massachusetts General Hospital, care a condus studiul.

El a sugerat că schimbările în orele de masă ar putea fi folosite ca un „semn de avertizare timpurie” pentru a investiga problemele de sănătate fizică și mintală subiacente.

Dr. Dashti a analizat datele a aproape 3.000 de adulți din Marea Britanie, cu vârsta medie de 64 de ani, din studiul longitudinal al Universității din Manchester privind cogniția la vârste înaintate normale și sănătoase.

Participanții au raportat orele la care au luat masa și au completat chestionare privind sănătatea și stilul de viață pe parcursul mai multor ani, potrivit Sursa: https://www.mediafax.ro/stirile-zilei/fiecare-ora-de-intarziere-a-micului-dejun-ar-putea-fi-asociata-cu-un-risc-de-deces-cu-10-mai-mare-23605950

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.