Flammkuchen, cunoscut și sub numele de "Tarte flambée" în Alsacia sau "Flammekueche" în dialectul local, este o creație culinară delicioasă cu origini în bucătăria tradițională a regiunii Alsacia din estul Franței. Această mâncare unică s-a dezvoltat de-a lungul anilor într-un deliciu popular, care a stârnit entuziasm și dincolo de regiunea sa de origine.
Flammkuchen - tartă flambée alsaciană clasică
Flammkuchen se remarcă prin crusta sa subțire și crocantă, coaptă într-un cuptor de lemn și acoperită cu o selecție bogată de ingrediente sărate. Clasicul este de obicei acoperit cu o combinație de smântână acră, crème fraîche sau brânză de vaci, apoi presărat cu bacon și ceapă tăiată fin.
Cu toate acestea, opțiunile de variație sunt aproape infinite, de la creații vegetariene cu legume proaspete până la combinații experimentale cu somon, brânză, smochine, nuci sau condimente exotice.
Cu această rețetă simplă, cu siguranță veți impresiona oaspeții.
Cum se prepară Flammkuchen - tartă flambée alsaciană
Ingrediente Flammkuchen - tartă flambée alsaciană:
1/2 cub de drojdie
1 linguriță de zahăr
600 g de făină
1/2 linguriță de sare
6 linguri de ulei
300 ml de apă călduță
300 g de ceapă
200 - 300 g de bacon
250 g de smântână
150 g de crème fraîche (smântână maturată)/ brânză de vaci
Sare
Piper
Mod de preparare:
Amestecați drojdia cu zahăr într-un bol până obțineți o masă lichidă.
Puneți făina într-un bol mare. Adăugați sare, ulei, apă și drojdia și amestecați totul cu un mixer până obțineți un aluat.
Scoateți aluatul și frământați-l cu mâinile.
Puneți aluatul într-un bol, acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să crească timp de aproximativ 45 de minute.
Tăiați ceapa și baconul mărunt.
Amestecați smântâna cu crème fraîche într-un castron, condimentați cu sare și piper. Dacă nu găsiți crème fraîche puteți să o înlocuiți cu brânză de vaci.
Frământați din nou bine aluatul și împărțiți-l în patru bucăți.
Întindeți aluatul subțire ca o plăcintă și lăsați-l să crească timp de 20 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 220 de grade Celsius cu aer.
Așezați aluatul pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și ungeți-l cu amestecul de smântână.
Presărați generos cu ceapă și cuburi de bacon.
Coaceți timp de aproximativ 8 până la 10 minute, până când devine aurie.
Foto:123rf.com