Focaccia: Rețeta corectă pentru a prepara pâinea pufoasă ITALIANĂ. Ingredientele de care ai nevoie

acum 1 saptamana 21

Foccacia, originală din orașul Bari, regiunea Puglia, este o pâine pufoasă italiană plată. Are aspect brăzdat și este aromată cu ulei de măsline, presărată cu sare grunjoasă și ierburi aromatice, legume și brânză.  Are o grosime de 1,25 – 2,5 centimetri, având o crustă subțire deasupra și dedesubt.  

Sunt mai multe sortimente, dar cel mai cunoscut este Focaccia barese, provenită din sudul Italiei.  Ce o deosebește de pizza este aluatul – este lăsat să crească în cuptor după ce a fost întins înainte.

Scurt istoric culinar

Rețeta datează de pe vremea etruscilor, încă din anii 900-500 î.Hr. Ulterior, rețeta a fost preluată de romani și transmisă din generație în generație, preparată de brutari.   După rețeta originală, era preparată dintr-o compoziție simplă din făină, apă și sare. Aluatul era aplatizat pe plăci de piatră și copt sub cenușa fierbinte.

În limba latină i se zicea „pâine de vatră”.  De regulă, patricienii adăugau rozmarin, sa...

Sursa: https://www.gandul.ro/financiar/macroeconomie/retete/focaccia-reteta-corecta-pentru-a-prepara-painea-pufoasa-italiana-plata-si-ingredientele-de-care-ai-nevoie-20606433

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.