Bucureștenii sau cei care vor ajunge în Capitală în perioada acesta au la dispoziție trei târguri dedicate Crăciunului, dar la cea mai mare căutare este cel din Piața Constituției, organizat de Primăria Capitalei, care este și cel mai aglomerat.
O vizită în târgul de Crăciun de la Piața Constituției sâmbătă seară este o adevărată aventură. Mii de oameni au luat cu asalt evenimentul organizat de Primăria Capitalei.
Cu greu te puteai apropia de cele 130 de căsuțe instalate, iar pentru o tură în roata panoramică trebuia să aștepți mai bine de două ore!
Mii de vizitatori au venit în week-end la târg, iar cozile imense i-au lăsat inclusiv pe unii dintre comercianții de produse gătite fără preparate.
Atacțiile principale sunt pentru cei mai mici
Cu o tradiție de 15 ani, târgul de Crăciun organizat de Primăria București este cel mai mare din România și poate fi vizitat gratuit până pe 26 decembrie.
Atracțiile principale sunt bradul înalt de 30 de metri, roata panoramică, un carusel, trenulețul și casa lui Moș Crăciun.
Pe lângă toate acestea, peste 130 de căsuțe care găzduiesc meșteșugari din toate zonele țării, creatori autentici și producători locali.
Aici se pot cumpăra de la icoane pictate manual, la ceramică de Horezu sau Baia Mare, până la decorațiuni sau globuri pictate realizate manual, clopoței din ceramică, coronițe împletite și tot felul de obiecte speciale de Crăciun.
Cozi imense pentru pastramă sau sarmale
Evident că cea mai mare aglomerație este la căsuțele cu mâncare caldă, gătită pe loc.
Pastramă de berbecuț, cârnați, fripturi și frigărui, sarmale, pește proaspăt, dar și tot felul de produse tradiționale se găsesc de cumpărat.
Nu lipsesc băuturi calde de sezon, dar și cozonaci, plăcinte, prăjituri și ciocolată de casa, poale-n brâu, dulcețuri. Pentru cei mici, turtă dulce, acadele, bomboane și jeleuri.
De vineri, 15 decembrie, Moș Crăciun sosește și la târgul din Piața Constituției, dar până atunci Casa lui Moș Crăciun „dezvăluie în detaliu întreaga poveste a simbolului internațional al acestei sărbători”, după cum anunță organizatorii.
„Cu o suprafață de peste 100 de metri pătrați, decorată și pictată manual, pentru a reda întocmai lumea magică a Moșului, aceasta îi așteaptă pe tot parcursul evenimentului, pentru a-și pune în cuvinte, desene și scrisori, cele mai sincere dorințe, în prezența spiridușilor”, mai susțin aceștia.
Târgul de Crăciun București va fi deschis zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 12.00 – 22.00, iar sâmbătă și duminică, între 10.00 si 22.00.
În Zilele de Crăciun, programul este următorul: pe 25 decembrie, de la ora 12.00, iar pe data de 26 decembrie, începând de la 10.00.
Unde mai sunt târguri de Crăciun în România
CRAIOVA. O roată panoramică-gigant, patinoar, căsuțe cu produse tradiționale și două milioane de beculețe au transformat Bănia
TIMIȘOARA. Atmosferă de sărbătoare la târgul de Crăciun. Doar alegerea unui brad artificial nu a fost pe placul tuturor
BRAȘOV. Spectacol gastronomic la târgul de Crăciun. De la cârnați, sarmale și piftie la turtă dulce, cozonac și ciocolată de casă
CLUJ-NAPOCA. „Planeta Crăciun”, târgul de Sărbători și-a deschis porțile. Ce se poate cumpăra de la căsuțele amplasate în centrul orașului
SIBIU. Cum arată târgul de Crăciun și care sunt principalele atracții din acest an
FOTO: Alexandru Bărbulescu, Andrei Petcu, Dragoș Toader / Facebook