Gazoductul din Marea Neagră se construiește bucată cu bucată (video)

acum 9 luni 52

Conducta Marea Neagră – Podișor care va lua gazul extras din Marea Neagră de Petrom/Romgaz și îl va introduce în Sistemul Național de Transport este în faza de sudură a segmentelor. În imagimi, se poate vedea operațiunea de sanfrenare automată și pregătire pentru sudură.

Constructorul acestui gazoduct al cărui beneficiar este Transgaz este compania turcă Kalyon, iar furnizorul țevilor este o altă companie turcă, Toscelik Spiral Pipe.

Marea Neagră – Podișor va fi finalizat în doi ani, costă 500 de milioane de euro, și are ca scop să preia gazele extrase din Marea Neagră de Romgaz și Petrom și aduse la țărm pentru a fi introduse în Sistemul Național de Transport. Această conductă trebui să fie finalizată mai înainte de a începe producția în Marea Neagră, pentru ca gazul de acolo să aibă unde curge. Consorțiul Petrom – Romgaz a anunțat că începerea producției este estimată pentru finalul lui 2026 – începutul lui 2027.

 

Perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră are rezerve estimate de circa 100 de miliarde de metri cubi. La doi ani de la începerea producției, este de așteptat că producția din acest zăcământ să ajungă la 7 miliarde mc anual aproape dublând producția totală a României de acum care trece de puțin peste 9 miliarde mc.

 

Gazoductul Tuzla-Podişor este cel mai important proiect de infrastructură gazieră pe care-l construieşte Transgaz, fiind un proiect strategic, vital, pentru securitatea energetică, consolidarea acesteia şi dezvoltarea sustenabilă a economiei naţionale.

 

https://youtube.com/shorts/LTyYMi7inI4

 

The post Gazoductul din Marea Neagră se construiește bucată cu bucată (video) appeared first on Cotidianul RO.

Sursa: https://www.cotidianul.ro/gazoductul-din-marea-neagra-se-construieste-bucata-cu-bucata/

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.