Ghid complet. Cum să îți păstrezi bradul de Crăciun, verde și proaspăt pe tot parcursul sărbătorilor

acum 1 saptamana 16

Trageți ușor de o creangă. Dacă bradul este proaspăt, acele ar trebui să rămână pe creangă. Un număr mare de ace care cad indică faptul că arborele a fost tăiat cu mult timp în urmă. Îndoiți o creangă. Aceasta ar trebui să fie flexibilă. Crengile care se rup ușor sunt un semn de uscare.

Imediat după ce ajungeți acasă, efectuați o nouă tăietură la baza trunchiului. De ce? La scurt timp după tăiere, arborele formează o peliculă de rășină pe tăietura originală, blocând absorbția apei.

Tăiați aproximativ 2-5 cm din baza trunchiului. Tăietura trebuie să fie dreaptă, nu în unghi, pentru a maximiza suprafața de contact cu apa. Nu perforați sau înlăturați scoarța, deoarece bradul absoarbe apa prin stratul exterior, imediat sub scoarță.

Plasați bradul imediat după tăiere într-un recipient cu apă. Dacă nu îl puteți instala imediat în suportul final, lăsați-l într-o găleată cu apă rece...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/ghid-complet-cum-sa-iti-pastrezi-bradul-de-craciun-verde-si-proaspat-pe-tot-parcursul-sarbatorilor_69386dfb08f5c635ff20193c

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.