Trageți ușor de o creangă. Dacă bradul este proaspăt, acele ar trebui să rămână pe creangă. Un număr mare de ace care cad indică faptul că arborele a fost tăiat cu mult timp în urmă. Îndoiți o creangă. Aceasta ar trebui să fie flexibilă. Crengile care se rup ușor sunt un semn de uscare.
Imediat după ce ajungeți acasă, efectuați o nouă tăietură la baza trunchiului. De ce? La scurt timp după tăiere, arborele formează o peliculă de rășină pe tăietura originală, blocând absorbția apei.
Tăiați aproximativ 2-5 cm din baza trunchiului. Tăietura trebuie să fie dreaptă, nu în unghi, pentru a maximiza suprafața de contact cu apa. Nu perforați sau înlăturați scoarța, deoarece bradul absoarbe apa prin stratul exterior, imediat sub scoarță.
Plasați bradul imediat după tăiere într-un recipient cu apă. Dacă nu îl puteți instala imediat în suportul final, lăsați-l într-o găleată cu apă rece...

acum 1 saptamana
16























English (US) ·
Romanian (RO) ·