Gogoși mănăstirești: cum prepară măicuțele cele mai bune gogoși. Ingredientul care le face gustoase

acum 1 ziua 31

Gogoșile mănăstirești diferă la gust de cele clascice; pe lângă făină și ingredientele necesare, măicuțele folosesc un ingredient secret care oferă o textură diferită.

Ingredientele de care ai nevoie pentru acești gogoși:

-500 g făină,

-200 ml apă caldă,

-100 ml lapte vegetal (preferabil lapte de soia sau migdale),

-50 g zahăr,

-30 g drojdie proaspătă (sau 10 g drojdie uscată),

-coajă rasă de lămâie sau portocală (opțional),

-o linguriță de esență de vanilie sau esență de lămâie (opțional),

-un praf de sare,

-ulei pentru prăjit și zahăr pudră pentru decor (opțional).  

Mod de preparare

Pentru început, într-un castron de dimensiuni mai mari pui drojdia la dizolvat în apă caldă și o lași pr...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/gogosi-manastiresti-cum-prepara-maicutele-cele-mai-bune-gogosi-ingredientul-care-le-face-gustoase_67e07d8f2873e16cd5777312

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.