O postare pe pagina "Banatul de altădată" a provocat numeroase comentarii admirative și pofticioase, dar și curiozitate legată de ingredientele înșiruite de autori.
La solicitarea dintr-un comentariu de a traduce denumirile, autorii au venit cu o serie de lămuri .
Uiagă este sticlă, "deț" unitatea de măsură, de regulă de 50 ml de băutură spirtoasă, echivalent cu cinzeaca românească, iar ujina este un fel de gustare între mese, de obicei pe la 11:00 ...
Un alt comentator a precizat că "ujina" sârbească este preluată din maghiară, in timp ce despre deț, DEX indică originea germană.
Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.