Potrivit nutriţioniştilor, ideal este să consumăm peşte de două ori pe săptămână. FDA (Federal Drug Administration – agenţia federală pentru hrană şi medicamente a Statelor Unite) recomandă, săptămânal, 230 g de peşte pentru un adult. Această cantitate este suficientă pentru un aport optim de proteine, acizi graş Omega-3, vitamina B12 şi vitamina.
Un alt aspect important îl constituie felul în care găteşti peştele. Deşi gustos, cel pane sau prăjit în ulei e o adevărată bombă calorică şi nu e recomandat să-l găteşti astfel foarte des. Cel fript, fiert, marinat sau cel la cuptor este mai uşor şi mai sănătos, iar dacă îl asociezi cu legume sau cu orez brun poţi crea un preparat simplu, apetisant şi sănătos.
Ingrediente pentru patru porţii- 4 morcovi
- 4 cartofi
- 3 sfecle roșii
- sare
- 250 g pește, fără oase, marinat
Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/ia-o-pauza-de-la-mesele-copioase-de-sarbatori-cum-se-prepara-celebra-salata-suba-ai-nevoie-doar-de-peste-marinat-legume-si-oua_676f1d960c94790980255512
Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.