În cât timp iese alcoolul din sânge? Care sunt factorii ce influențează metabolizarea și ce băutură este elimină cel mai repede din organism

acum 18 ore 19
Metabolizarea alcoolului

Alcoolul este metabolizat în principal de ficat, unde enzimele descompun etanolul în acetaldehidă și apoi în acetați, care sunt eliminați din organism. Rata medie de metabolizare este de aproximativ 0,015% BAC pe oră. Aceasta variază în funcție de mai mulți factori, precum tipul de băutură și caracteristicile fizice ale persoanei.

Timpul de eliminare în funcție de tipul de alcool

Bere: O bere standard (330 ml, 5% alcool) este eliminată în aproximativ 2 ore. Consumul mai multor beri sau al berilor cu o concentrație mai mare de alcool prelungește timpul de eliminare.

Vin: Un pahar de vin (150 ml, 12% alcool) necesită aproximativ 3 ore pentru eliminare. Tipul de vin poate influența timpul de metabolizare, în funcție de conținutul de alcool.

Lichioruri și băuturi spirtoase: Acestea, cu un conținut de alcool de aproximativ 40%, sunt metabolizate mai lent, fiind necesare 3-4 ore pentru o unitate standard (30 ml).

Factori care influențează elimin...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/in-cat-timp-iese-alcoolul-din-sange-care-sunt-factorii-care-influenteaza-metabolizarea-si-ce-bautura-se-elimina-cel-mai-repede-din-organism_6804c9f88fdc303c4345d5f2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.