”Încă 40 de ani pensii speciale”. „Un cancer care macină solidaritatea dintre români”

acum 1 an 76

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat luni că a trăit cu prilejul şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, când a fost votat proiectul pensiilor speciale, „încă un moment ruşinos al democraţiei româneşti – menţinerea încă 40 de ani a pensiilor speciale”.

Am trăit în plen încă un moment ruşinos al democraţiei româneşti – vot al PSD şi PNL pentru menţinerea încă 40 de ani a pensiilor speciale. Practic prin acest vot este sfidată întreaga societate românească care nu beneficiază de aceste privilegii. Toţi oamenii care contribuie sau au contribuit la pensie şi primesc pensie pe baza acelei contribuţii sunt astăzi scuipaţi în cap de domnul Ciolacu care a instituit un nou principiu constituţional: principiul privilegiului care odată acordat rămâne pe veci acordat. A înţeles greşit citirea Constituţiei care vorbeşte de drepturi, nu de privilegii”, a declarat Drulă la finalul şedinţei de plen.

Potrivit acestuia, pensiile speciale sunt „un cancer care macină solidaritatea dintre români”.

„Sunt pensii nesimţite, ca cea de 18.000 de lei a preşedintelui PNL, preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, pensii care sfidează pe cei care abia se descurcă cu traiul de pe o zi pe alta, pensii care se bazează pe cu totul alt principiu decât cel al contribuţiei acordate, se bazează, iată, mai nou şi pe sporuri nepermanente, pe toate şmecheriile posibile şi ni se spune de către această coaliţie toxică care nu e în stare să se gândească nici la ce se va întâmpla cu ţara peste doi sau trei ani, că peste 40 de ani vor fi eliminate. Nu putem fi de acord cu o republică a privilegiilor, nu este nimeni mai presus în România de democraţie, niciun Enache de la PSD la CCR, şi nimeni nu este mai puternic decât principiile democratice. Eu şi colegii mei de la USR ne vom lupta până la ultima picătură de energie ca în anii ce vin principiile pe care e construită republica noastră – cele ale egalităţii în drepturi – să fie respectate”, a transmis deputatul USR.

El a amintit că USR a pus în eliminarea pensiilor speciale în PNRR, respectiv trecerea tuturor pensiilor la contributivitate.

„Un bine enorm făcut de USR-işti şi de colegul meu Cristian Ghinea, pentru că niciodată n-am fi ajuns să discutăm în Parlament, să revină de cinci ori această temă, şi să vedem faţa hâdă a acestei majorităţi care spune aşa: ‘Noi suntem aici, v-am luat votul, şi ne luăm partea’ „, a adăugat liderul USR.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, proiectului legii pensiilor speciale, pe care l-a pus în acord cu decizia Curţii Constituţionale.

„Judecătorii, procurorii, judecătorii de la Curtea Constituţională, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de la Curtea Constituţională, precum şi personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 221 alin. (1), cu o vechime de cel puţin 25 de ani realizată numai în aceste funcţii, se pot pensiona la împlinirea vârstei de 60 de ani şi pot beneficia de o pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de media indemnizaţiilor de încadrare brute lunare şi a sporurilor avute în ultimele 48 de luni de activitate înainte de data pensionării”, se arată în proiectul de lege.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

Sursa: https://www.cotidianul.ro/inca-40-de-ani-pensii-speciale-un-cancer-care-macina-solidaritatea-dintre-romani/

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.