Cunoscută pentru abordarea sa pragmatică în lumea nutriției, Mihaela Bilic a făcut o serie de declarații care aruncă în aer un nou mit legat de consumul alimentelor. Invitată în cadrul unei emisiuni tv, vestita nutriționistă a abordat subiectul conservelor și a așa zisei nocivități a acestora, iar discuția în contradictoriu a escaladat într-o adevărată ceartă prietenească.
Cătălin Măruță și Mihaela Bilic au purtat o discuție aprinsă pe tema nutriției. Invitată să discute despre dieta sănătoasă, Bilic a abordat și subiectul controversat al conservelor, și cât de nocive sunt acestea pentru consumul uman. Contrar așteptărilor, nutriționista a afirmat că acestea nu sunt nici pe departe atât de periculoase pe cât se crede.
„Nu că sunt sănătoase conservele, când le-a inventat Louis Pasteur, nu ai nevoie să pui conservanți. Procesul de fierbere împiedică dezvoltarea microorganismelor. Această conservă poartă numele de conservă, dar înăuntru avem legumele, mâncarea fără niciu...