Încă un mit, desrămat de nutriționiști: „Conservele sterilizate prin fierbere pot să fie consumate și după termenul de expirare”

acum 2 saptamani 6

Cunoscută pentru abordarea sa pragmatică în lumea nutriției, Mihaela Bilic a făcut o serie de declarații care aruncă în aer un nou mit legat de consumul alimentelor. Invitată în cadrul unei emisiuni tv, vestita nutriționistă a abordat subiectul conservelor și a așa zisei nocivități a acestora, iar discuția în contradictoriu a escaladat într-o adevărată ceartă prietenească. 

 Cătălin Măruță și Mihaela Bilic au purtat o discuție aprinsă pe tema nutriției.  Invitată să discute despre dieta sănătoasă, Bilic a abordat și subiectul controversat al conservelor, și cât de nocive sunt acestea pentru consumul uman. Contrar așteptărilor, nutriționista a afirmat că acestea nu sunt nici pe departe atât de periculoase pe cât se crede.

„Nu că sunt sănătoase conservele, când le-a inventat Louis Pasteur, nu ai nevoie să pui conservanți. Procesul de fierbere împiedică dezvoltarea microorganismelor. Această conservă poartă numele de conservă, dar înăuntru avem legumele, mâncarea fără niciu...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/inca-un-mit-desramat-de-nutritionisti-conservele-sterilizate-prin-fierbere-pot-sa-fie-consumate-si-dupa-termenul-de-expirare_679252d504fc9d2e3624e352

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.